Kioton Dynamo 30 Ferencváros TC
Puoliaika 2 - 0 0
Suurimmat pelaajat
Välimiesmenettely Bob davidson

Lopullinen Euroopan Cup-voittajien cupin 1974-1975 on 15 : nnen  lopullinen Euroopan Cup-voittajien cup järjestämä UEFA . Tämä jalkapallo-ottelu tapahtuu14. toukokuuta 1975at Saint-Jacques stadion in Basel , Sveitsi .

Se asettaa Kiovan Dynamo- neuvostojoukkueen Ferencváros TC: n unkarilaisia ​​vastaan . Ottelu päättyi Kiévainien voittoon 3 maalilla 0: een, mikä on heidän ensimmäinen kruununsa kilpailussa ja heidän ensimmäinen eurooppalainen tittelinsä.

Finaalin voittaja Dynamo Kiev on tässä ominaisuudessa pätevöitynyt vuoden 1975 Euroopan superkupille vastaan Euroopan mestariklubien finaalin voittaja Münchenin Bayern .

Finalistien reitti

Huomaa: alla olevissa tuloksissa finalistin pisteet annetaan aina ensin (D: koti; E: vieras).

Kioton Dynamo Ferencváros TC
Vastustaja Kaikki yhteensä Mennä Palata Torni Vastustaja Kaikki yhteensä Mennä Palata
CSKA Sofia 2 - 0 1 - 0 (D) 1 - 0 (E) 16. kierros Cardiffin kaupunki 6 - 1 2 - 0 (D) 4-1 (E)
Eintracht Frankfurt 5 - 3 3 - 2 (E) 2-1 (D) 16. kierros Liverpool FC 1 - 1 e 1 - 1 (E) 0 - 0 (D)
Bursaspor 30 1 - 0 (E) 2 - 0 (D) Puolivälierä Malmö FF 4 - 2 3 - 1 (E) 1-1 (D)
PSV Eindhoven 4 - 2 3 - 0 (E) 1-2 (D) Välierät Belgradin punainen tähti 4 - 3 2-1 (D) 2 - 2 (E)

Ottelu

14. toukokuuta 1975 Kioton Dynamo 30 Ferencváros TC Saint-Jacques -stadion , Basel
Onischenko Maali teki maalin 18. minuutilla18 th Maali teki 39 minuutin pelin jälkeen 39 th

Valeri Lobanovski
Sarja vasemman käsivarren olkapää raidat valkoiset raidat.png Sarjan runko olkapää raidat valkoiset raidat.png Sarja oikean käsivarren olkapää raidat valkoiset raidat. Png Kit shortsit vihreät raidat.png Sarjan sukat 3 raitaa valkoista. Png