vastaan (3-1)
Mestarien liiga 16. kierros
- Barcelona (0-2) (1-2)
Paras hyökkääjä Barclays PL: Yaya Touré (25) Kaikki kilpailut: Yaya Touré (30)

Paras ohikulkija Barclays PL: David Silva (9) Kaikki kilpailut: David Silva (13)

Kronologia

2013-2014 kausi on Manchester City on 12 : nnen  peräkkäisen kauden seuran Englanti Premier League. Tämä kausi seuraa viime vuonna toista sijaa kilpailijoiden Manchester Unitedin jälkeen .

Manuel Pellegrini , entinen Málagan valmentaja, jossa hän vei joukkueensa edellisen kauden Mestarien liigan puolivälieriin, on Manchester Cityn valmentaja. Chileläinen voitti kansalaisten kanssa ensimmäisen valmentajauransa kaksinkertaisen (liigan ja liigakupin) isossa liigassa. Hänestä tulee myös ensimmäinen valmentaja, joka johtaa Manchester Cityn Mestarien liigan pudotusvaiheisiin, mikä on yksi klubien omistajien tavoitteista. Hän on myös ensimmäinen Euroopan ulkopuolinen valmentaja, joka on voittanut Premier League.

Tämä kausi, seura pelaavat MM joka voitti viimeisenä päivänä jälkeen kaksintaistelussa vastaan Liverpool , The FA Cup , jossa he olivat eliminoitu puolivälierissä puolustamalla mestari Wigan , The Carling Cup , johon ne myös voittanut vastaan Sunderland. Ja Mestarien liigan , jossa hän putosi kierroksella 16 Espanjan seuran FC Barcelona .

Kilpailut

Mestaruus

Luokittelu perustuu klassiseen pisteasteikkoon (voitto 3 pistettä, tasapeli 1, tappio 0).

Yhteyksien ratkaisemiseksi otetaan ensin huomioon yleinen maaliero, sitten tehtyjen maalien lukumäärä, sitten suorat yhteenotot ja lopuksi, jos karsinta tai putoaminen on vaakalaudalla, molemmat joukkueet pelaavat tukipelien.

20 Cardiff City FC P 30 38 7 9 22 32 74 -42
Eurooppalaiset tutkinnot Mestarien liiga 2014-2015 Eurooppa-liiga 2014-2015 Putoaminen Lyhenteet

Ryhmävaihe

Kolmanteen hattuun sijoitettu Manchester City perii ryhmän, joka koostuu Saksan 2012-13 mestaruuden voittajasta ja Euroopan tittelistä, Münchenin Bayern Münchenistä , edellisen Tšekin mestaruuden voittaja Viktoria Plzeň ja Moskovan CSKA: sta .

Manchester Cityllä on erittäin hyvä ennätys ryhmäkilpailun lopussa, sillä siinä on 5 voittoa ja yksi tappio puolustavaa mestaria Bayern Müncheniä vastaan. Yksi kansalaisten suurimmista voitoista tuli baijereita vastaan Allianz Arenalla pudotessaan 2-0. Manchester City sijoittui toiseksi ryhmässä samalla pisteillä kuin Münchenin Bayern, jolla on kuitenkin paras maaliero.

Sijoitus
Sijoitus Tiimi Pts J G EI P Bp Bc Ero Tulokset (▼ dom., ► alanumero)
Raportti
2 th  päivä Manchesterin kaupunki 1 - 3 Bayern München City of Manchester -stadion , Manchester
2. lokakuuta 2013
Negredo Maali teki maalin 79. minuutilla79 th ( 0-1 ) Maali teki maalin 7. minuutilla7 th Ribéry
18.00 ( CEST )
Tošić Maali teki maalin 32. minuutilla32 ND ( 1-2 ) Maali teki maalin 34. minuutilla34 e Maali teki maalin 42. minuutilla 42 e Agüero Katsojat: 14000
erotuomaria: Ovidiu Haţegan
Raportti
4 th  päivä Manchesterin kaupunki 5 - 2 CSKA Moskova City of Manchester -stadion , Manchester
5. marraskuuta 2013
20.45 ( CET )
Agüero Maali teki maalin 3. minuutilla3 e ( kynä ) Maali teki maalin 20. minuutilla20 e
Negredo Maali teki maalin 30. minuutilla30 e Maali teki maalin 51. minuutilla 51 e Maali teki 90 + 2 minuutin kuluttua 90 + 2 e
( 3-1 ) Maali teki 45 + 1 minuutin kuluttua45 + 1 e Maali teki 71 minuutin pelin jälkeen 71 e ( kynä ) Doumbia Katsojat: 38512
erotuomari: Carlos Velasco Carballo
Raportti
5 th  päivä Manchesterin kaupunki 4 - 2 Viktoria Plzeň City of Manchester -stadion , Manchester
27. lokakuuta 2013
Agüero Maali teki maalin 33. minuutilla33 th ( PEN. )
  Viimeinen vaihe 16. kierros

Manchester City, sijoitetaan potin n O  2, kasvot FC Barcelona , voittaja edellisen Espanjan mestaruuden , vuonna kierroksella 16.

Ensimmäisessä osassa Manchester City toivottaa FC Barcelonan tervetulleeksi Etihad-stadionille . Jälkeen melko tasapainoinen ensimmäinen jakso, citoyens puolustaja Martín Demichelis lähetettiin pois ja aiheuttaa rangaistuksen 53 : nnen  minuutin kuluttua väkivaltainen puuttua hänen maanmiehensä Lionel Messi . Messi muuttaa rangaistuksen. Barça jopa pahentaa pisteet myöhään pelin katkaista kaikki toivo Manchester City ansiosta maali Dani Alves .

Paluumatkalla Manchester City siirtyy Camp Noulle . Kansalaisten täytyy pisteet kolme maalia ja myöntämään nolla nappaamaan paikkansa puolivälierissä. Mutta Lionel Messi päättää 67 : nnen  minuutin, vahvistaa pätevyys FC Barcelona avaamalla pisteytys. Loppupelin panikoi ja Manchester City ei ole mitään menetettävää: Pablo Zabaleta on poissuljettu 79 : nnen  minuutin, Vincent Kompany tasataan 89 : nnen ja Dani Alves teki takaisin etu Barca lisäajalla.

Manchester City sijoittui Mestarien liigan kisaan kahdeksantoista kierroksella, ja lopputulos oli 4 maalia. Tämä on kuitenkin edelleen kaupungin paras kurssi C1: ssä.

18. helmikuuta 2014 Manchesterin kaupunki 0 - 2 FC Barcelona Etihad-stadion , Manchester
20.45 CET
( 0-0 ) Maali teki maalin 54. minuutilla54 th ( kynä. ) Messi
Maali teki maalin 90 minuutin jälkeen90 th Alves
Katsojat: 46 033
Tuomari: Jonas Eriksson
Demichelis 52 ndpunainen kortti Raportti
12. maaliskuuta 2014 FC Barcelona 2 - 1 Manchesterin kaupunki Camp Nou , Barcelona

Kesä 2013 Ostaa 25,49 miljoonaa euroa  Stevan Jovetić Fiorentina Sarja A
Kesä 2013 Ostaa 4,40 miljoonaa euroa  Martin Demichelis Atletico Madrid Liga BBVA

Huomautuksia ja viitteitä

2. "  Manchester City 0-2 FC Barcelona, ​​yhteenveto, Mestarien liiga - 16. kierroksen ensimmäinen ottelu, jalkapallo  " , osoitteessa lequipe.fr ( katsottu 16. syyskuuta 2020 ) .
  3. "  FC Barcelona 2-1 Manchester City, yhteenveto, Mestarien liiga - 16. kierroksen paluu, jalkapallo  " , osoitteessa lequipe.fr ( käyty 16. syyskuuta 2020 ) .
  4. Vain urheilun kansallisuus ilmoitetaan. Pelaajalla voi olla useita kansallisuuksia, mutta hänellä on oikeus pelata vain yhdessä kansallisessa valinnassa.