Ylennyt kauden alussa FS Vagar
Voittaja VB Vagur
Paras maalintekijä Suni Fridi Johannesen (16)

Navigointi

2000 kausi Färsaarten mestaruuskilpailut oli 59 : nnen  painoksen pääsarjassa Färsaarten single kana, The 1. Deild . Maan kymmenen parhaan seuran pelaa toisiaan vastaan ​​kahdesti kauden aikana, kotona ja vieras. Kauden lopussa viimeinen sarjataulukko pudotetaan ja korvataan 2. Deild -mestarilla , kun taas viimeinen sijoittuu karsintapatikkoon toisen divisioonan mestaruutta vastaan.

VB Vagur -klubi voitti mestaruuden tällä kaudella ja sijoittui ensimmäiseksi lopputuloksessa, 2 pistettä ennen HB Torshavnia ja 9 B68 Toftirin edessä . Tämä on Färsaarten ensimmäinen titteli VB Vagurin historiassa. Puolustava mestari, ki Klaksvík , ei päättyy 5 th  paikka, 10 pistettä uusi mestari.

Kymmenen osallistuvaa klubia

Kilpailu

Sijoitus

Luokituksen määrittämiseen käytetty piste-asteikko on muuttunut tältä kaudelta. Se hajoaa seuraavasti:

Ylennyksen karsinta

9 th of 1. Deild Vagar FS , kasvot kakkonen 2. Deild The IF Fuglafjordur kiistanalaisen pato muodossa kokousten kierros, saada parhaiden joukkoon ensi kaudella. FS vetää pois ja voittaa heidän kotipelinsä; klubi pysyy eliitin joukossa.